benthe-berger.reismee.nl

Laatste verslag!

Hallo!

Dit is alweer mijn laatste verslag. Ik zit hier nu meer dan 3 maanden, en heb nog precies 2 weken te gaan voordat ik terug naar Nederland ga. Als ik nu terug kijk op dit avontuur, kan ik concluderen dat het super is geweest.

Afgelopen vrijdag hebben we de laatste lessen van het semester gehad. Ik moet nu nog wel twee verslagen inleveren, maar tentamens hebben we gelukkig niet hier. (Geweldig, die Fransen).

Dus dit weekend hebben de mensen van de IBM course het even goed gevierd. Ik had ten eerste een Sinterklaas feest met alle Nederlandse studenten. We hebben heerlijke pannenkoeken gegeten, pepernoten, en een leuk cadeau spel gedaan.

Daarna met de hele klas het nachtleven ingedoken! Goede afsluiting.

Er gaan nu ook steeds meer mensen weg, wat echt heel vreemd is. Ik ga ze ook allemaal stuk voor stuk missen. Maar er worden alweer reünie tripjes gepland, dus ik zal ze allemaal wel weer eens tegenkomen.

Sinds het alweer een maand geleden is dat ik wat van mij heb laten horen (excuses), weet ik niet meer zo goed wat ik allemaal gedaan heb.

Ik kwam een paar weken geleden tot de conclusie, dat het gene wat ik hier in Nice miste, is dat ik mij niet verbonden voelde met de stad. Ik kende tenslotte alleen maar alle clubs hier. Dus heb ik actie ondernomen, en ben ik heel wat culturele uitstapjes wezen doen.

Jaja, ik ben in diverse musea geweest, een hiking trip (!) gedaan, naar verschillende delen van Nice geweest, met zeer mooie natuur in de bergen etc. etc. Ik moet zeggen, ik voel mij nu wel wat beter. Je kan deze mooie stad niet verlaten als je alleen de binnenkant van kroegen heb gezien.

Wat staat er verder nog op de planning? Natuurlijk heel veel afscheidsfeestjes, daar kunnen we niet genoeg van krijgen hier. Maar ik ben voorbereid: Ik heb al de tissues gekocht.

Er zijn hier ook een aantal kerstmarkten, we gaan naar een opera in het Duits (!), en een aantal etentjes. Ik vermaak mij dus nog wel.

Mijn vertrek komt al weer dichtbij (19 december). Ik ga het hier heel erg missen, dat zal ook wel deels door het onbezorgde en luie leven komen, en vanwege mijn nieuwe vrienden. Maar ik ben ook heel blij om weer naar het koude kikkerlandje te komen en jullie allemaal weer te zien!

Tot snel! Xxx

Benthe

Leanne

We moeten maar lekker veel gaan stappen in januari om te zorgen dat het missen allemaal mee zal vallen :).

Tot snel meis!! xx

Femke Hitman

Hee meid!

Wat gaat de tijd toch snel he? Nu is het alweer tijd om terug te komen voor jou..
Geniet er nog van! En tot snel :)

Suus

Hey Benthe!

Jeetje, nou komt je terugkeer naar NL ineens heel dichtbij. Ik kan me voorstellen dat het een dubbel gevoel geeft. Je hebt tenslotte zo'n fantastische tijd gehad, dat was aan je verhalen en foto's duidelijk af te lezen! Heb je in ieder geval mooie herinneringen om op terug te kijken... Ik kijk ernaar uit je in levende lijve te zien en je enthousiaste verhalen uit jouw eigen mond te horen. Wordt lachen gieren brullen denk ik! ;-)
Geniet nog van de laatste weken en alvast een goede terugreis!

Liefs xx

Pappa

Kom maar snel we missen je! kuskus

Je zussie

Hey lieve zus,

Hoe is het met je? Trek je het nog een beetje alleen daar? Ik moet zeggen dat wij je allemaal wel erg missen hoor! Maar we kunnen al beginnen met aftellen, voor je het weet ben je weer thuis! Geniet er dus nog maar ff van!

XXX (ook van Frank)

p.s We hebben zulke leuke kerstcadeautjes voor je ;)